8.4.2012

Loskaa? Ei täällä koskaan.

Uusia asukkaita

Hyvää kannattaa odottaa. Nyt on saatu vihdoin potkittua ruoho-Alex ja unkarin neitokainen pihalle ja täällähän meinaa uhkaavasti tuntua inhimilliseltä. Nyt oon tässä saanut vajaan viikon jo elää kuin Serranon perheessä. Sibri, tuo espanjalainen kaunotar Sevillasta on valloittanut… talon. Tai no kaunotar ja kaunotar, on varmaan jossain 4-kymmenissä tai sit toi tupakointi tekee siitä 10 vuotta vanhemman näkösen. ”Siii, siii, claro!” ”Nooo, por queee?! Näin meillä kun Sibri ottaa kuvayhteyden kotiinsa. En halua edes kuvitella minkälaiselta meikäläisen jäkälämurre kuulostaa.

Ei siinä, meillähän vois juttu vaikka toimia, kun kerta oon esittäynyt jo sen vanhemmille ja siskolle. Vaihtoehto-Anoppi oli ihan mukavan olonen.

Savoy Terracella meni päiväjärjestys kertalaakista uusiks kun tällä hetkellä molemmat pidetään kämpästä huolta. Rykästiin tuossa eilen sit oikein vimosen päälle kesäsiivous terasseineen päivineen ja ah, siellä lepää.

Ens viikon torstaiksi odotellaan ranskalaista Typhainea, joka on pari vuotta mua vanhempi. Kyllä, aion esittäytyä myös hänen perheelleen. Vaikka väkisin.

Matkaoppaana

Tuossa perjantaina päättyi parin viikon vierasputki. Täällä on siis ollut kauan odotettuja vieraita Suomen maalta. Oli mukavaa päästä turisteilemaan oikein olan takaa itsekin ja samalla tuli vedettyä ruksi monen semmoisen paikan päälle, joissa ei ole vielä tullut käytyä. Toki jo entuudestaan tuttujakin paikkoja mahtui mukaan. Tsekattua tuli mm. Mdina, Mosta, Marsaxlokk, Gozo, Valletta, kiertoajelua niin bussilla kuin laivallakin… Suuret kiitokset, toivottavasti teillä oli mukavaa, minulla ainakin oli!

Mostan kirkko, Mosta
Mostan kirkko
Mostan kirkko, maan suurin kupoli
Azure Window:n luolia (Id-Dwejra, Gozo)
Azure Window:n kirkko
Sukeltajia Azuren ikkunalla
Azure Window (tai Blue Window), Gozo
Kilppareita Marsaxlokkin sunnuntaimarkkinoilla. Laillista?
Marsaxlokkin sunnuntai markkinoita
Herkkäsieuluisuutta Gozolla
Bye bye Gozo!

Opinnot

Päällimmäinen fiilinki on tällä hetkellä aavistuksen huolestunut. Luennot on kaluttu läpi oikein lainkuuliaisesti, mutta noinkohan niistä on mitään hyötyä. Muutama kurssi on sellainen, joiden en usko menevän välttämättä läpi: Media Aesthetics, Englishness ja Advertising.

Media Aesthetics vaati ja vaatii pohjatietoa niin paljon, että luennot tällä hetkellä lähinnä viuhuvat ohi mun tajunnantasojen. Kurssin sisällöstä tykkään paljon ja se on mielenkiintoista, mutta noinkohan saan raapustettua jotain järkevää sitten esseemuodossa paperille.

Englishness on tällä hetkellä universumin hirvein kurssi, mille olen ikinä ottanut osaa. Aivan silkkaa skeidaa. Oma oletus oli, että käydään laidasta laitaan engelmanneja läpi jalkapallosta viskin tislaukseen, mutta kurssi on ihan täyslaidallinen hutikuti ja sisältää lähinnä jotain kaunokirjallista hömpötystä ja kansallisromantiikkaa. How lovely? Kinosti.

Advertising vaatisi myös pohjatietoa paljon enemmän, mutta eniten huolestuttaa meidän ryhmätyö. Olen suht kujalla ja deadlinea pukkaa. Onneks nuo paikalliset nyt osaa hommansa enemmän kun paremmin ja kyllä ne suoraan sanokin, että ei edes juuri odota multa mitään, koska en tunne juurikaan paikallista brändäyspolitiikkaa. Toki vedän silti sata lasissa ja ainakin tähän asti mennyt suht juvelasti.

Lyhyet

Sain oleskelupahakemusrumban ulkoministeriön kanssa päätökseen. Nyt ootellaan kutsua noutaa sertifikaatti ja sit alkaakin olee jumppailut maltalaisten viranomaisten kanssa toivottavasti siinä.

Turistikausi alkaa näkyä selvästi katukuvassa, varsinkin tuossa Sliema Strandilla. Bussit ja lautat on täynnä ja hälinä alkaa lisääntyä selvästi. Itse pidin enemmän rauhallisemmista ajoista, mutta täähän merkitsee vaan sitä, että kassakoneet kilisee.

Ei oo ruisleipä ollu ikinä näin hyvää!

Operaatio rusinarusketus on alkanut.

Yksi monista erittäin hyvistä ystävistäni, Tom Hanks, on saapunut kuvaamaan Captain Phillips –elokuvaansa 14 viikoksi Maltalle. Tomppa lupasi tarjota lounaan tässä joku päivä, mutta ymmärrän kyllä mikäli se jää väliin. Hanksi majailee Palazzo Guarenassa, Qrendissä, jossa mm. Brad Pitt ja Angelina Jolie olivat viime vuonna. Times of Maltan artikkeli

Tällä hetkellä alustavan aikataulun mukaan viimeinen tentti on 4. kesäkuuta, mikä sopii minulle mitä parhaiten. Toivottavasti päivämäärä ei muutu virallisessa aikataulussa.

Kuten alussa sanoin, tarkoitus oli tämän reissun aikana ottaa lähikontaktia myös paikallisiin autourheiluihmisiin. Tapaaminen Malta Motorsport Federation toimitusjohtajan kanssa järjestyi jo helmikuun toiselle viikolle ja kävimme noin parin tunnin henkevät keskustelut niin suomalaisista ralliässistä kuin Libyan tilanteestakin. Tuliaisista Herra Cini oli oikein otettu ja otti ne mielellään vastaan. Tuon ekan kerran jälkeen emme ole kuitenkaan nähneet kertaakaan, enkä ole myöskään saanut vastausta yhteydenottoihini. Tällä hetkellä homma näyttää jäävän hieman torsoksi, mutta tulipahan ainakin yritettyä.

Ps. muutama pakollinen liikennekuva
En haluisi olla esim. viininpunaisen Lexuksen tai valkokattoisen Minin omistaja
Vanha kuva helmikuulta, mutta näyttää mitä spedeily voi saada aikaan. Satuin paikalle samaan aikaan ambulanssin kanssa ja kuski oli ilmeisesti halunnut näyttää käsittelytaitojaan. Kyydissä ollut toinen henkilö oli jo ottamassa hermosavuja, mutta kuski keräili vielä itseään maassa. Vammoista en tiedä, mutta henki ei tainnut kuitenkaan lähteä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti