2.6.2012

Juhlan aika


Tänään on taas se hetki jolloin kymmenet tuhannet lukionsa päättävät opiskelijat koristellaan valkolakein ja kukkasin. Haluan omasta puolestani toivottaa kaikille uusille ylioppilaille onnea ja menestystä! Enkä vähiten tietenkään omalle veljelleni, joka lisää ylioppilaiden määrän perheessämme neljään. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Valitettavasti en itse pääse osallistumaan lakkiaisiin, mutta lohtua tuokoon se, että täällä päässä sää näyttää ainakin hitusen paremmalta :)

En kuitenkaan halua olla niin sinisilmäinen, että kuvittelisin vain valkolakin tuovan onnea ja autuutta Suomelle jo työpoliittisesta näkökulmastakin katsottuna. Jokaisella ihmisellä on oikeutensa ja vastuunsa - ennen kaikkea roolinsa tässä yhteiskunnassa. Niinpä katson erittäin aiheelliseksi toivottaa onnea myös kaikille ammattikoulusta tänä keväänä valmistuneille opiskelijoille. Siispä onnea, olette sen ansainneet!

Faktahan on, että ilman raudanlujia, ammattitaitoisia duunareita tämä maa pyörisi erittäin heikossa hapessa. Itsellänikin on hieman perspektiiviä ammattikoulun maailmaan, opiskelinhan Jyväskylän kauppaoppilaitoksessa datanomin tutkintoa peräti puolitoista viikkoa. Huomasin siis välittömästi, että datanomin hommat ei ole se juttu, mitä haluan välttämättä töikseni tehdä ja kun paukut ovat riittäneet jo yliopistoon asti, ei päätös vaihtaa lukioon harmita yhtään. Päinvastoin.

Toisin kuin ammattiin valmistuvilla, lukion käyneillä valmistuminen ylioppilaaksi on vain yksi monista välietapeista. Usein tässä vaiheessa monet ovat jo käyneet useammissakin pääsykokeissa niin yliopistojen kuin ammattikorkeakoulujen puolella ja lisää on vielä edessä. May the force be with you.

Nyt on kuitenkin aika juhlia – vielä kerran, onnea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti